Kennel de Innerlijke Kracht

 Update: 7-11-2022

Nog ongeveer een week en dan is het eindelijk zover, dan hopen we de pups van Amira te mogen verwelkomen. Inmiddels is goed te zien dat haar buikje groeit en dat ze het fijn vindt om op haar zij te liggen. Afgelopen weekend hebben we haar werpkist neergezet en het zeil is er alvast onder gelegd voor als de pups wat groter zijn. Amira voelt zich nog steeds heel goed, en is lekkker actief en vrolijk en doet lekker haar ding :)

De volgende update zal waarschijnlijk zijn als de pups geboren zijn !


Amira is nu om en nabij 6 weken drachtig en zit heerlijk in haar vel. Het enig moment dat je echt haar merkt dat ze drachtig is, als ze even helemaal in zichzelf gekeerd is en dan schuin naar haar buik kijkt en met het lopen soms even gaat stilstaan en je haar ziet denken. Ze vindt het nogal altijd heerlijk om lange wandelingen te maken en te snuffelen. Volgende week gaan we de werpkist weer neerzetten zodat ze daar weer even aan kan wennen :)

Binnenkort weer een nieuwe update!  

Foto 1: Amira aan de wandel op lichtenbeek Arnhem

Foto 2: Een van Amira's pupjes op de Echo

 Nest van Amira en Mikkel al weer twee jaar oud!

Op 20 april worden de drie zoons en een dochter van Amira en Mikkel al weer twee jaar ! Ze zijn nagenoeg nu qua bouw helemaal af en wat ben ik trots op dit nestje, alle lappies doen het goed en zijn allemaal gezond en hebben het goed naar hun zin bij hun baasjes. Op naar de volgende verjaardag!!


Foto 1 en 2: Batu

Foto 3 en 4: Finn

Foto 5 en 6: Buddy

Foto 7 en 8 Muna


Lekker spelen en onderzoeken!DSC_0637 (2)
DSC_0637 (2)
DSC_0609_1
DSC_0609_1
DSC_0523
DSC_0523
DSC_0534
DSC_0534
DSC_0564
DSC_0564
DSC_0600
DSC_0600
DSC_0520
DSC_0520
Voor het eerst naar buiten!

De pups van Amira zijn op eerste kerstdag dan eindelijk even naar buiten geweest. Eerst de deur open gezet en vervolgens een stuk vetbed op de drempel gelegd, omdat deze nog best hoog is voor de pups. Toen alle pups bij de deuropening gezet, als eerste ging Chaupin naar buiten en daarna volgde de rest, eerst een beetje onwennig, maar na een paar minuten, roken ze de vrijheid en gingen ze los :) Amira vond het geweldig, en begon al snel te spelen met haar pups en ook correcties uit te voeren. Kortom het  was heel geslaagd, veel plezier met de foto's !

DSC_0431
DSC_0431
DSC_0403_1
DSC_0403_1
DSC_0445
DSC_0445
DSC_0377
DSC_0377
DSC_0441_1
DSC_0441_1
DSC_0425
DSC_0425
DSC_0426
DSC_0426
DSC_0437
DSC_0437Even wat extra foto's tussendoor, De pups (als ze niet slapen) zijn heel actief en hebben inmiddels ook de nieuwe uitgang ontdekt, vandaar dat we even geimproviseerd hebben met een stuk karton ervoor, dat ze niet met Amira tegelijkertijd eruit gaan. Dit weekend is ook de werpkist afgebroken, zodat ze nog meer speelruimte hebben, ook is buiten het terras gedeelte afgezet en nu maar hopen op goed weer,dat ze nog meer hun horizion kunnen gaan verbreden. De close up foto's zulllen iets later verschijnen, waarschijnlijk volgde week donderdag :)


De pups van Amira hebben inmiddels ook hun eerste hapje op, gemalen brokjes met water en een beetje startersmousse, ze vinden het heerlijk. Vooralsnog blijven ze aardig netjes op een rij staan en eten netjes hun bakje leeg, maar op dit ook zo blijft ;) . Foto 2: alle pups compleet knock out in hun relaxte houding.

Cartouche is nu al bezig met, een nieuwe Yoga trend te zetten voor 2021 ;)
Foto 1,2,4: De pups zoeken elkaar graag op, ook vooral om samen een dutje te doen ;)

Foto 3: Coco zou het liefst over de rand klimmen en op ontdekkingstocht uitgaan.
Amira bevallen van vier pups op 17 november 2020!

op dag 63/64 van haar draagtijd, begon Amira eindelijk regelmatig haar werpkist overhoop te gooien, en haar lichaam met name haar buik veel activiteit te vertonen. Zou ze nu dan echt gaan bevallen? Om half 7 savonds kwam mijn moeder op bezoek, om wanneer de bevalling aanstaande zou zijn mee te helpen. Na een onrustige nacht (geen oog dicht gedaan) moest Amira om 12 uur , toen om twee en vier uur s,nachts naar buiten om te plassen (met andere woorden, de druk nam behoorlijk toe) met als gevolg dat haar vliezen om 6 uur s'ochtends braken. Best veel vruchtwater kwam er vrij, maar wel mooi en helder.

Toen begonnen rond 7 uur de persweeen , wat ons al meteen opviel dat ze niet supersterk waren en ook niet heel vaak, als een teefje eenmaal begonnen is met persen mag ze er maximaal 1 uur over doen om de pup te werpen. Nou we zaten tegen het uur aan en nog geen pup te zien. Dus de spoedlijn van de dierenarts gebeld om te overleggen of we, een weeenopwekker zouden toedienen. Omdat de dienstdoende dierenarts nog niet aanwezig was zouden ze mij terugbellen.

Net nadat ik had opgehangen, je raadt het al , wie kwam daar om de hoek kijken, precies de eerste pup (een reu) dus helemaal opgelucht. Ongeveer een uur daarna stond ons een tweede uitdaging te wachten, want de volgde pup (een teefje) die zich aandiende lag in stuitligging. Gelukkig was de eerste pup al geboren waardoor deze tweede toch redelijk relatief makkelijk zijn weg naar buiten kon vinden. Om 10:15 werd de derde pup en nog geen kwarter later was daar ineens  pup nummer vier. 

Al met al zijn we weer een paar ervaringen rijker. Amira heeft het wederom super gedaan, en kon deze enigzins pittige bevalling goed aan en is in topconditie. De pups zijn mooi krachtig en drinken goed bij hun moeder. En Amira is het gelukkigst als ze bij de pups is. Volgende week zullen voor het eerst de individuele foto's op de website verschijnen onder het tabje C-Litter. 

Amira eindelijk even tijd om een powernap te doen.:)Laatste update Amira voor bevalling ! (8-11-2020)

Amira gaat haar laatste (anderhalve) week in. We zitten nu op dag 55 (als je kijkt naar de eerste dekkingsdatum) dit betekent dat statistisch gezien vanaf dinsdag de pups levensvatbaar zijn. Maar er zijn ook teefjes die op dag 55 bevielen en ook gezonde pups kregen. Amira doet het supergoed en is haar blije zelf, gezien de foto hieronder :)

Je ziet de pups nu steeds meer bewegen, zo erg soms dat haar hele borstkas (als ze op haar zij ligt) helemaal omhoog komt, Ze vindt het heerlijk om buiten te liggen met dit weer en een dutje te doen. Haar buik is inmiddels weer een aardig stukje dikker en ze huppelt dan ook nog maar weinig , maar vindt het uitlaten nog steeds erg fijn. 

We verwachten dat ze ergens volgende week (meest waarschijnlijk) in het weekend zal bevallen, maar of dat echt gebeurd dat moeten we nog even afwachten, want de natuur laat zich eenmaal niet dwingen. We  gaan in ieder geval met vol vertrouwen de bevallig tegemoet :)

De volgende update zal volgen na de bevalling van Amira en zullen alle toekomstige puppyeigenaren worden ingelicht. 


Tot dan!Update 2-11-2020 De laatste Loodjes!

Amira is inmiddels 7 weken zwanger en de laatste loodjes zijn begonnen. Op de foto kan je nu duidelijk zien dat ze is uitgedijd, ze is op dit moment 2,5 kilo aangekomen. De vorige keer was ze 2 kilo aangekomen, mmm wat zou dat kunnen betekenen :) We zien nu ook de pups duidelijk bewegen en Amira schopt haar pootje dan weleens naar achter, net of ze wilt zeggen, dat de pups het even rustig aan moeten doen. Ze ligt nu ook steeds meer op haar zij omdat het een meer prettige houdig voor haar is. Amira gaat nog altijd graag mee wandelen al maken we nu wel kortere wandelingen. Waarschijnlijk komt er nog een update tenzij Amira besluit om redelijk vroeg te bevallen, we gaan het zien!


Foto: Amira met een mooie dikk buik en met een al echte moederlijke blik.
Update Amira 25-10-2020

Amira heeft nu al weer bijna 6 weken van haar zwangerschap erop zitten en dat betekent dat het de hoogste tijd was om de werpkist neer te zetten. Hierin gaat, als alles volgens plan gaat Amira binnenkort haar pups werpen. Maar we houden er ook rekening mee dat ze de eerste pup buiten de werpkist werpt. Vandaar dat we ook voor de zekeheid zeil onder de werpkist hebben gelegd, dit is zowel voor de bevalling handig alsmede erna als de pups groter worden en dan lekker kunnen rondlopen. Amira voelt zich goed, is helemaal zichzelf en lekker vrolijk :)


Foto 1: De werpkist in de woonkamer, we zijn er weer klaar voor!

Foto 2: Amira probeert de werpkist alvast even uit :)

Yes they did it!! -  Amira is drachtig :)

Ik ben onzettend trots en blij om aan te kondigen dat vandaag bevestigd is dat Amira meerder pups van Eli verwacht. Het was wel weer even heel spannend omdat ze wederom goed verstopt zaten en dus het even zoeken was om ze tevoorschijn te krijgen. Maar uiteindelijk verschenen ze dan stuk voor stuk op de echo. In de komende weken zullen er updates volgen over de zwangerschap van Amira en hoe het met haar en de pups gaat.
Terug uit Denemarken voor de dekking van Amira!

Op donderdag 3 september werd Amira loops, dus besloten we om woensdag 9 september om haar progesteronlevel te laten bepalen, helaas was dit nog erg laag. Omdat wij vrijdag al wel de bungalow in Denemarken hadden gereserveerd besloot ik om donderdag laat in de middag het level nog een keer te laten checken. Wederom was het nog laag.

Dus wederom gingen we op de bonnefooi naar Denemarken (bij haar vorige nest was er niet goed geprikt) en de dekking te laten afhangen van haar gedrag. Zaterdag einde middag hadden we afgesproken met Maja om te kijken hoe ze op elkaar zouden reageren , Eli had al veel interesse in Amira , maar aan Amira kon ik merken dat ze er na een tijdje genoeg van had, ondanks de meteen goede klik tussen de twee. Du besloot ik het voor nu even te laten.

Omdat ze er wel duidelijk tegen aan zat, zijn we zondagmiddag wederom naar Nyborg afgereisd en dit keer was Amira veel gewilliger en Eli ook nog feller, Dit resulteerde ongeveer een kwartier later in een mooie dekking. Zowel Maja en mijn moeder en ik waren duidelijk opgelucht. Toen zijn wij wederom maandag gegaan. In de tuin heeft Maja een afrastering staan, zodat ze even apart konden lopen. Maar dat weerhield Amira niet, die wou zo graag naar Eli toe dat ze in no time langs de afrastering stormde en Eli uitdaagde, met ons in verbazing achterlatend. Het was duidelijk het goede moment! en ongeveer binnen 10 minuten hadden we weer een mooie dekking.

Daarnaa hebben we nog lekker een paar dagen vakantie gehouden, en genoten van het eiland Fyn en alle bezienwaardigheden.

Nu hopen dat wij over vier weken positief nieuws krijgen, fingers crossed!

Foto 1-3: Amira laat Eli hard werken ;)

Foto 4:    mooie foto in stand

Alle foto's zijn gemaakt door Maja Schmidt-MogensenAmira weer geslaagd voor haar jaarlijkse Ecvo-Test!

Dit betekent dat wij weer groen licht hebben om een nestje met Amira te krijgen. Dit zal Amira's tweede nestje worden. De dekking wordt verwacht rond november. Meer informatie over de dekreu etc. Zal straks komen te staan on het tabje Litters --> C- Litter. Dit betekent ook dat vanaf nu de wachtlijst is geopend en kennismakingsgesprekken gepland kunnen worden. We zien weer erg uit met een Nestje met Amira!

Dina, dochter van Aike geslaagd voor Praktijkspeuren A !

Op donderdag 4 juni heeft Dina met succes haar Praktijkspeuren A examen afgelegd. Dina speurt op menselijke geur naar vermiste personen. Ze heeft heeft hierbij een spoor van 1 kilometer moeten afleggen in een bosgebied met wel 12 ! richtingsveranderingen. Wij zijn natuurlijk erg trots als fokker maar ook heel blij dat Aike haar speurtalent heeft doorgegeven aan haar dochters. We willen hierbij dan ook de eigenaren van Harte Feliciteren! Dina zal blijven trainen, dus we zijn benieuwd wat de toekomst nog meer brengt :)Workshop Schapenhoeden met Amira en onder ander haar zoon Batu !

Op zaterdag 7 maart was het dan eindelijk zover, een schapenhoeden workshop door Jaap Kremer in Uffelte. In alle vroegte vertrokken we uit Arnhem om rond 9:00 uur te starten met een zevental andere lapjes. Batu, de zoon van Amira was er ook bij. Nadat alle lapje even kennis gemaakt hadden met elkaar en de eigenaren voorzien waren van een kop koffie met een plak cake, ging de eerste het veld in. Een aantal lapjes hadden deze workshop al eerder gedaan waaronder Iikka en Happy (beiden dochters van Shufai)  die meteen even lieten zien dat ze zeer bedreven waren in het schapenhoeden en het goede voorbeeld gaven. Amira had in tegenstelling tot haar zoon in de ochtendsessie nog geen enkele interesse in de schapen. In de middag ging de knop 360 graden om, en deed ze het fantastisch :) alles ging vanzelf, zelfs het op  afstand wachten en dan weer drijven had ze in korte tijd al behoorlijk onder de knie.  Wederom weer trots op mijn meissie. Batu bleek al bij de eerste sessie al een geboren hoeder te zijn, Met een enorme spirit en energie liet hij zien een echte werkhond te zijn. Hij moest zelf af en toe een beetje getemperd te worden, maar wat wil je je bent jong en je wilt wat haha. Het was weer een gezellig en leuke dag samen met de andere lapjes. We hopen in de toekomst vaker deel te nemen aan dit soort workshops!De afgelopen twee maanden hebben we de pups van Amira en Finda Mikkel bezocht en het was heel fijn om ze weer te zien. Ze ontwikkelen zich allemaal goed en hebben super karakters :) voor de"portretfoto's" zie het tabje litters 4-6 maanden. 
Nola haalt haar eerste diploma voor detectie!

Nola, dochter van Aike is recent geslaagd voor level 3 detectie !  Een super prestatie, we willen de eigenaren van Nola dan ook van Harte Feliciteren hiermee. :)Laatste update Amira en Pups 14-6-2019

De pups zijn nu 8 weken oud en gaan eind deze week en volgende week naar hun nieuwe eigenaren toe. We kunnen inmiddels wel zeggen dat ze er ook echt klaar voor zijn :) Deze week hebben ze nog kennis gemaakt met hun "opa" Shufai en, zijn we naar Ede geweest naar het centrum en hebben we heel veel lol gehad in de intratuin, waar ze te maken kregen met rammelende karren, winkelwagentjes, vreemde geluiden en heel veel aandacht van kinderen, bezoekers en winkelpersoneel. We zijn erg trots op dit nestje en Amira verdiend een 10 en een griffel voor haar moederschap :)  Ik ben heel benieuwd hoe zij zich gaan ontwikkelen en hoop ze regelmatig terug te zien!


DSC_0844
DSC_0844
DSC_0839
DSC_0839
DSC_0837
DSC_0837
DSC_0888
DSC_0888
DSC_0874
DSC_0874Update Amira en pups 7-6-2019

De pups zijn alweer 7 weken en dat betekent dat er voor dat ze naar hun nieuwe eigenaren gaan, we ze nog zoveel mogelijk te proberen te socialiseren en kennis laten maken met nieuwe dingen. We  zijn van de week bijna elke dag even met ze buiten het huis gaan lopen om ze te laten wennen aan scooters, fietsers , andere honden en auto's op afstand. Ook hebben we geoefend met een paraplu, omdat veel honden dit eng vinden beginnen we hier zo jong mogelijk mee. Het is namelijk wel handig als het regent dat je gewoon een paraplu kan openslaan en met ze kan lopen!. Ze doen het allemaal erg goed. Meestal gaan ze meteen ergens op af en soms gaan ze even zitten kijken om het in zich op te nemen :) Dit weekend gaan ze hun"opa" ontmoeten en volgende week gaan we nog naar een tuincentrum en naar het dorp/terras. 

Foto 1 en 3 : de buurjongens hebben mee geholpen met het uitlaten :)

Foto 2: De paraplu wordt deskundig onderzocht. 

Foto 3: Nieuwe speeltjes blijven leuk!

Foto 4 en 5: De pups zijn dol op de tunnel, zo erg dat er dat er zelfs file ontstaat ;)


DSC_0737
DSC_0737
DSC_0688
DSC_0688
DSC_0731
DSC_0731
DSC_0714
DSC_0714
DSC_0698
DSC_0698
DSC_0700
DSC_0700

Naar de Dierenarts!

Vandaag was voor de pups een dag met een hoop nieuwe ervaringen. Want naar de Dierenarts gaan met de auto, onderzocht worden en daarbij ook nog eens een enting krijgen , ja dat is wel wat.  Vanochtend eerst alle pups in de auto gezet in twee grote wasmanden met daarnaast mijn moeder om het stel in toom te houden. Eerst vonden ze het nog wel leuk maar toen eenmaal het bochtenwerk begon, hebben we de rest van de tijd een prachtige koor op de achtergrond mogen aanhoren ;) eenmaal aangekomen bij de Dierenarts waren ze zeer nieuwsgierig en totaal niet bang. Hartjes werden gecheckt, gebitjes, vacht etc. De Dierenarts gaf aan dat ze erg mooi gebitjes hebben en mooi kloppende hartjes, we kregen zelfs nog een compliment dat het een heel mooi nest is. Dus daar zijn we natuurlijk supertrots op! Op de terugweg was het koor iets minder enthousiast aanwezig en eenmaal thuis, vielen ze stuk voor stuk in een lange slaap. Toen iedereen weer bij kennis was hebben ze nog lekker even in de tuin gespeeld ( voor foto's zie mijn Facebook account) 


Update Amira en pups 23-5-2019 Lekker naar buiten!

Het gaat heel goed met de pups van Amira een aantal pups zijn al over de twee kilo en de rest zit er dichtbij. Vandaag is het supermooi weer dus voor het eerst even lekker naar buiten in het gras. Wat natuurlijk best spannend is , want een nieuwe ondergrond, geurtjes en geluidjes. Na eerst even dicht bij Amira te blijven kregen ze het te pakken en gingen ze op onderzoek uit, onder een goedkeurend oog van Amira :) Eind volgende week wordt er weer een extra ervaring toegevoegd met de auto naar de Dierenarts. Hiervan komt volgende week een uitgebreid verslag van :)

DSC_0388
DSC_0388
DSC_0397
DSC_0397
DSC_0386_1
DSC_0386_1

Update Amira en pups 10-5-2019

De pups zijn nu bijna 24 dagen oud en worden steeds actiever en lopen al best goed door de werpkist heen met hun staartje fier omhoog en spelen al wat af met elkaar. Vorige week zijn de nageltje geknipt en zijn ze ontwormd. Gelukkig hebben ze geen last gehad van diarree wat weleens voorkomt. Dit weekend gaan we de hekjes rondom de werpkist opzetten zodat ze hun horizon kunnen gaan verbreden. Ze krijgen vanaf volgende week ook hun eerste hapje van mousse en vermalen brokjes en water/melk. 

Branco is veelvuldig bij de rand van de werpkist te vinden, dit weekend mag hij er eindelijk uit! 


Update Amira en Pups 4-5-2019

De pups zijn nu 16 dagen oud en wat ontwikkelen ze zich snel! sinds afgelopen woensdag hebben alle pups de oogjes open en proberen ze op vier pootjes (met staart omhoog!) door de werpkist heen te kruipen/lopen. We hebben ook al onze eerste poging tot uitbraak gehad door een van de pups die over de rand van de ingang van de werpkist wou kruipen(en dat betekent dus dat ze eerst zich omhoog moeten trekken omdat er een veiligheidsplankje zit)  maar Amira stak daar vakkundig een stokje voor;)  Amira houdt ze ontzettend goed in de gaten houdt en weet precies wat er aan de hand is, en neemt eventueel wanneer ze dit nodig vindt actie. Het is heel mooi op te zien hoe natuurlijk zij het moederschap op zich neemt. De pups zijn nu allemaal om en nabij een kilo en drinken erg goed. Over een week mogen zij de wereld buiten de werpkist al even gaan verkennen, en zoals ik nu zie bewegen en zich oriënteren zullen ze het erg leuk vinden. Dit weekend zullen ze ook voor het eerst ontwormt worden, wat ik altijd een naar klusje vindt omdat ze nog zo klein zijn, maar het moet nou eenmaal. Ook zullen we de teennageltje gaan knippen dus dat wordt nog een hele klus!  De foto's zullen a.s. zondag gemaakt worden en hoop ze dan op nog s'avonds online te kunnen zetten. 

Foto 1: Amira is het gelukkigst met al haar pups bij haar :)

Foto 2: Lekker met een vol buikje aan het slapen

DSC_0140
DSC_0140
DSC_0136
DSC_0136


Update Amira en Pups 27-4-2019

De pups van Amira zijn vandaag 8 dagen oud en wat doen ze het goed! ze hebben inmiddels ruim hun geboortegewicht verdubbeld en om hun conditie op peil te houden, maken ze regelmatig een rondje door de werpkist heen:) Amira is een top moeder en houdt haar pups goed in de gaten, en zit regelmatig voor de werpkist om alles goed te kunnen volgen. Momenteel houden we de temperatuur binnen nog lekker warm omdat de pups hun eigen warmte nog niet kunnen reguleren. Morgen gaan we foto's maken en deze komen of morgen of maandag online :) 

Pups on the move :)Daar is hij dan eindelijk het Logo voor de Kennel de Innerlijke Kracht !

Ik ben ontzettend blij en trots eindelijk ons logo voor onze Kennel te kunnen presenteren. Het heeft best wel even geduurd om iemand te vinden die de tools had, voor deze stijl van logo maken en goed kon interpreteren wat ik voor ogen had.  Maar dan heb je ook wat!  De keuze van de bomen slaan natuurlijk op  dat zowel de lapjes als de Hovawart zich graag in het bos bevinden, De blauwige achtergrond maakt het meer Scandinavisch in de zin van dat lapjes zich graag bewegen in de sneeuw/koude omgeving. Wij hebben expres gekozen  voor een cirkelvormig logo omdat dit voor verbondenheid staat.  Mijn dank gaat uit naar Vormgevers Arnhem die precies heeft weergegeven wat ik in gedachten had :) Amira eindelijk bevallen! 20-4-2019

Amira heeft het spannend gemaakt voor ons! we dachten even dat ze helemaal niet meer ging bevallen en dat het op een keizersnede zou uitlopen, maar gelukkig besloot ze vanochtend dat het toch eindelijk tijd was. De afgelopen dagen had ze al best veel tekenen dat ze zou gaan bevallen, maar elke keer bleek het toch niet zo te zijn. Vrijdagavond begon ze tegen de eind van de middag, regelmatig de werpkist over hoop te halen en werd ze steeds onrustiger. Dus toch mijn moeder gebeld om te komen, voor het geval dat. Vrijdag op zaterdagnacht werd ze steeds onrustiger en wou ze eerst om het uur naar buiten en toen elk half uur. Nu had ze al best wat ''voor weeën gehad,dus ze had al best een vermoeide nacht achter de rug. Rond kwart voor 8 begonnen de eerste persweeën en om 8:10 werd de eerste pup geboren. Om 11:00 kreeg ze haar vierde en laatste pup. Amira verzorgt haar pups erg goed, en gaat alleen naar buiten om snel een plasje te doen en dan meteen weer terug naar haar kinders. Binnenkort gaan we proberen alvast wat individuele foto's te maken, deze foto's zullen te zien zijn onder B-Litter. Ze heeft in totaal drie reutjes en 1 teefje gekregen.  

foto 1: Amira helemaal happy met haar pups : foto 2: Even een powernap tussen door.

foto 3: werpkist moest natuurlijk ook even verschoond worden na de bevallig, dus even de pups apart. 

Laatste update Amira voor de bevalling!

Amira gaat nu haar achtste week in van haar drachtigheid en is inmiddels nog wat meer uitgedijd (haar buikje lijkt nu meer op die van een hangbuikzwijntje :) vorige week hebben we ook de pups zeer goed kunnen zien bewegen en ze zijn nu al ondernemend. De rondjes buiten worden wat korter, ze heeft duidelijk geen zin meer in lange wandelingen waar ik mijn wel iets bij voor kan stellen. Sinds vorige week merken iets meer waakzaamheid naar ander honden toe, maar ze blijft gelukkig vriendelijk. En verder blijft het nog steeds een vrolijke meid. Dit is voor nu even de laatste update, we hopen voor de Pasen een mooi stel pups in huis te hebben, zo snel mogelijk na de bevalling zullen we weer iets van ons laten horen. Fingers crossed voor een soepele bevalling !


Update Amira , 6 weken drachtig.

Amira is nu 6 weken drachtig en je merkt dat ze nu zich steeds bewuster wordt van dat ze pups draagt en daarmee bezig is. Als ze de pups voelt (althans dat denken wij) blijft ze even staan of gaat ze zitten en zit vervolgens even helemaal  in haar eigen wereldje. Ze neemt nu ook meer haar rust maar is nog altijd vrolijk en heeft geen last van buien. Ze is nu zo'n 5 centimeter in buikomvang toegenomen en dat zal alleen nog maar meer worden. Ze gaat nu regelmatig even in de werpkist liggen. (er ligt nu een vetbed wat natuurlijk ook veel fijner en zachter aanvoelt) Volgende week weer een update :)

                                   Amira gaat er maar eens goed voor liggen :)

Update Amira, 5 weken drachtig

Amira is nu 5 weken drachtig, dus was het tijd om de werpkist in elkaar te zetten zodat ze voldoende tijd heeft om er aan te wennen. Deze werpkist hebben wij eerder laten maken voor het nest van Aike. De kist is van steigerhout en wordt op een speciale manier afgeschuurd zodat er geen enkele scherpe rand of uitsteeksel aanwezig is. Wij hebben er ditmaal voor gekozen om meteen het zeil neer te leggen (in het zeil zit een reliëf in zodat de pups straks niet alle kanten uitglijden) zodat we straks niet met de werpkist hoeven te gaan sjouwen. Voor de zekerheid hebben we ook voor als het nodig mocht zijn een ophanging voor een warmtelamp aan de werpkist gemaakt. Onder de uiteinde van het zeil zijn latjes geplaatst ,waardoor het zeil iets omhoog komt te staan wat de vloer beschermd tegen eventuele plasjes etc. Later zullen er nog hekjes komen te staan als de pups groter zijn en uit de werpkist mogen.

Met Amira gaat het verder supergoed, ze is vrolijk, actief en laat het extra eten wat ze nu krijgt (meer eiwitrijk voer) goed smaken. De werpkist vind ze nog een beetje vreemd, maar gelukkig heeft ze nog genoeg tijd om er aan te wennen:)

Het proces van de werpkist in beeld :) en Amira geniet van het buiten zijn in de tuin.

Tot de volgende update!


Amira is drachtig van meerdere pups

Wat waren het vier spannende weken, je hoopt natuurlijk als fokker alvast wat voortekenen te krijgen van een mogelijk dracht, maar Amira dacht hier anders over, vier weken lang heeft ze bijna niets laten merken dan behalve dat ze soms iets bedeesder was. Dus ze heeft het goed voor ons verborgen kunnen houden! Vanaf nu zal er een wekelijkse update volgen op de site over Amira en haar toekomstige pups.

Ultiem geluksmomentje toen dit beeld verscheen :) Reisverslag Denemarken, dekking Amira en Mikkel  gelukt!

Na een aantal weken in spanning te hebben gezeten werd Amira dan eindelijk loops op 4/5 februari,daarna meteen een afspraak gemaakt met de dierenarts om haar progesteron level te laten checken op 12 februari (dag 8) uit de test bleek dat ze rond de 6 zat. De ovulatie vindt dan al wel plaats maar het teefje is dan nog niet dekkingsrijp. De dierenarts adviseerde om de volgende dag weer haar progesteron level te checken. Ondanks dat ik dit aan de vroege kant vond, ben ik woensdagochtend toch weer gegaan. Uit de uitslag bleek dat ze nauwelijks was gestegen. Wederom adviseerde ze om de volgende dag het level weer te laten checken. Omdat Amira het prikken niet zo leuk vond en ik niet het gevoel had, dat het nut zou hebben heb ik besloten om dit niet te doen. 

Ik heb toen besloten om toch donderdagochtend samen met mijn moeder af te reizen naar Denemarken waar we in het plaatsje Ribe een huisje hadden geboekt.. Mede omdat ik het gevoel had dat ze er wel al snel aan toe zou zijn. Donderdagochtend kreeg ik er nog meer vertrouwen in omdat Amira s'ochtends zat te ''huilen'' (soort wolvengehuil} in de tuin. Teefjes kunnen namelijk ook zelf initiatief tonen, om de reuen te laten weten dat ze klaar zijn om gedekt te worden. 

Dus vol goede moed zijn wij naar Denemarken afgereisd. Na heel wat uurtjes in de auto te hebben gezeten en heel veel vertraging kwamen we s'avonds laat in Ribe aan. Na gelukkig een goede nacht hadden we rond de middag een "date" gepland met Amira en Mikkel. Natuurlijk allemaal een beetje gespannen omdat we natuurlijk niet helemaal zeker waren of Amira er al aan toe was. Nu was het wel zo dat Birte Jensen, eigenaresse van Mikkel ons eerder al verteld had dat als Mikkel niet zou willen dekken, Amira er simpelweg nog niet klaar voor zou zijn. 

Die spanning was uiteindelijk nergens voor nodig, want het was liefde op het eerste gezicht. Amira vond Mikkel superleuk en Mikkel gedroeg zich echt als een gentleman. Nadat Amira Mikkel eerst even goed liet rennen,was de eerste dekking een feit. Binnen 10 minuten stonden zij gekoppeld en hielden ze dit zo'n 20 minuten vol. Mikkel was superlief voor Amira en likte zelfs haar oortjes en gezicht om haar gerust te stellen. Zaterdag gingen we er voor de tweede keer heen en ging het precies zo. Ik ben ontzettend blij dat de dekkingen op zo'n harmonieuze manier is verlopen en dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb. Hieronder nog een aantal foto's van de dekking en we hopen over ongeveer 4 weken met heel goed nieuws te komen!


Zo trots op Amira en Mikkel!

DSC_0933
DSC_0933
DSC_0928
DSC_0928
DSC_0918
DSC_0918
DSC_0971-2
DSC_0971-2Geslaagde Nestendag Finse Lappenhonden Vereniging !

Op 7 oktober jongstleden vond er weer een Nestendag plaats van de FLVN. Waarbij verschillende nesten waren uitgenodigd alsmede alle recent geïmporteerde honden. Tijdens deze dag werd een nest gebeurd waarvan Shufai de vader is en ook Amira werd gekeurd omdat zij oorspronkelijk uit Noorwegen komt. Er waren hiervoor twee raskeurmeesters aanwezig. Het was een heerlijke dag, wel koud maar gelukkig was er ook regelmatig een zonnetje te zien. Eerst werd het nest van Shufai en Niisku (moeder) gekeurd, Er waren drie dochters aanwezig en dat leverde een reeks aan mooie keurrapporten op, De keurmeester gaf onder andere dat de sterke punten van de nakomelingen tot uiting kwamen door de hoofden, compacte lichamen en stevig bone alsmede dat  alle vachten van prima kwaliteit waren :)

Eerste Foto: Vader Shufai -Tweede foto: Moeder  Niisku - Derde foto: Saana, vierde foto: Siru en vijfde foto: FinnDaarnaast werd ook Amira gekeurd en ook zij kreeg een heel mooi keurrapport de keurmeester zei het volgende: 

2 jaar; rank gebouwd; fijn besneden hoofdje; goede voorsnuit; donker oog;  goede hoekingen voor en achter;  loopt lichtvoetig; goede staart dracht; prima ringgedrag. Al met al was het weer een leuke dag, en hebben we weer mooie resultaten neergezet :) Op naar de volgende!


Amira nu 2,5 jaar oud. 
Mooie resultaten en een supergezellig dag op de HCN clubmatch !

Op zondag 16 september hebben twee nakomelingen van Aike deelgenomen aan de jaarlijks clubmatch van de HCN. Ditmaal vond deze plaats in Almere. Wederom heb ik Koda mogen showen en Nola werd geshowd door  haar eigenaren. Beiden stonden net in de puppyklasse en deden het harstikke goed. Voor Nola was dit de eerste keer dat ze in de ring stond en zette een mooi resultaat neer.  Niet alleen kreeg ze de kwalificatie veelbelovend, daarbij werd ze ook nog eens eerste in haar klasse. Daarnaast kreeg ze een prachtrapport.

Opmerkingen van de keurmeester waren onder andere: Aantrekkelijk vrouwelijk teefje met prima lichaamsverhoudingen,zeer vrouwelijk hoofd met donker oog, mooi schaargebit, Al sterke rug, prima onder belijning, stevige rechte benen. Prachtige vacht met iets wisselende aftekening. Zeer aantrekkelijk ringgedrag.

En ook Koda deed het wederom weer goed in de ring. Het is voor mij een plezier om met deze knappe vent in de ring te mogen staan. Ook hij kreeg weer de kwalificatie veelbelovend en werd 2de beste pup. Opmerkingen van de keurmeester waren onder andere:  6 maanden oude pup. Goed van formaat, Hoofd met goede verhoudingen. Goede verhouding snuit schedel. Correct gebit, goed gedragen hals, lichte keelhuid, goede rug-en onder belijning. Kleine witte borstvlek. Voldoende hoeking achter. Reeds zeer vlotte bewegingen maar in totaal nog iets los.  Koda zullen we weer terug gaan zien in de ring, in de jeugdklasse. 

Wij zijn wederom zeer trots op deze resultaten, mede omdat ze nog maar net een half jaar oud zijn en al zulke mooie kritieken ontvangen :)  Daarnaast was er natuurlijk ook tijd voor plezier. Tenslotte hadden Koda, Nola en Dina ( welke gezellig even kwam kijken naar haar broer en zusje) al een tijdje niet meer gezien. Getuige de foto's is duidelijk te zien dat ze elkaar gemist hebben ;) 

Tja dat krijg je als elkaar al even niet gezien hebt, dan is het gewoon tijd voor een grote groepsknuffel :)
Eerste succes van Kennel de Innerlijke kracht op de  Benelux Winner en World Winner Show !!

Op 9 en 12 augustus heeft Kennel de Innerlijke kracht Arnau, zoon van Aike en Aramis succesvol meegedaan in de Minor Puppy class op de Benelux Winner en Worldwinner Show. De eerste dag waren er 18 hovawarts aanwezig en zondag 42. Beide dagen werd hij Best Minor Puppy of Breed. Arnau is nu 5 maanden oud. Ik ben erg trots en blij met dit resultaat. Ook gaat mijn dank uit naar de eigenaren van Arnau(Koda) van wie ik hem even mocht "lenen" Arnau is een geweldige reu met een fantastische bone en van een mooi type , daarnaast heeft hij een flexibel en lief karakter.  We zullen hem in de toekomst vaker gaan showen en hopen op nog meer mooie resultaten :)

DSC_0609
DSC_0609
DSC_0537
DSC_0537
DSC_0468_1
DSC_0468_1Shufai is weer pappa geworden!

Op 12 juli jongstleden is Makea van de Kennel Suolampi de trotse moeder geworden van maar liefst 7 pups, waarvan vijf teefjes en twee reutjes. Zowel moeder als pups maken het goed. Voor meer foto's van de pups kunt u de website bezoeken www.kennel-suolampi.nl.Update Aike en pups 30-4-2018

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de pups werden zowel op karakter als exterieur getest. Nu vonden wij dit als fokker best wel spannend omdat het toch je eerste nest is en niet helemaal weet wat je kan verwachten. Om half 11 s'ochtends stond er een hele delegatie op de stoep van de HCN. Nadat het een en ander was opgezet in de garage omdat het regende was het tijd voor Amelia om de spits af te bijten.

 Wij zelf bleven binnen omdat anders de pups teveel afgeleid zouden zijn. Na de gedragstest werd het pupje weer naar binnen gebracht en gelijk door de exterieur keurmeester beoordeeld.  De exterieur keurmeester was erg tevreden over het nest, als opmerkingen kregen we dan ze allemaal mooi in balans waren en dat ze een hele goede houding en makkelijk te keuren waren, ze werden omschreven als rustig en vriendelijk, rustig en ondernemend en als rustig en nieuwsgierig. Bij geen van de pups zijn fokuitsluitende fouten gevonden, daar zijn we natuurlijk erg trots op!. 

De gedragstest was best intensief voor de pups, ze werden onderworpen aan verschillende tets zoals exploratie

 van de ruimte, contact zoeken met testpersoon, lokken vriendelijk persoon, een pop op een sleetje, pop op schoot, socialisatie kat (knuffel) stofzuiger, stofzuiger tester, bel en verdediging voer. Een heleboel elementen dus! 

Huppelend en wel zijn ze door de testen heen gekomen. De pups zagen het als een leuk uitje, met veel aandacht voor ze. De gedragskeurmeester vind het erg leuk stabiel nest. Pups die allemaal mensgericht zijn, vrolijk, enthousiast. Ook hier zijn wij wederom blij mee en we vinden het mooi dat de goede eigenschappen van zowel Aramis als onze Aike goed zijn overerft. :) 

Update Aike en pups  27-4-2018

De pups zijn nu bijna 7 weken oud en we zijn druk bezig met de socialisatie. Vandaag hebben ze allemaal voor het eerst een tuigje om gehad  en buiten de vertrouwde omgeving op het fietspad en straat gelopen. 

Alle pups hadden er goed zin in, en liepen gemakkelijk mee. Sommige gingen er even bij zitten toen er een hele reeks aan auto's voorbij kwamen, dat moest eerst even geobserveerd worden. De fietsers die langs kwamen beschouwden ze als zeer interessant, en ja daar wil je natuurlijk achteraan. Aanstaande zondag zal de puppytest door de HCN worden afgenomen. Daarvan komt natuurlijk een uitgebreid verslag van, begin volgende week. De weekfoto's worden of morgen of zondag weer geplaatst.

Arnau heeft er zin in! -)

20180427_143802
20180427_143802
20180427_143425
20180427_143425Update Aike en pups 18-4-2018


De pups zijn nu bijna zes weken oud, de tijd vliegt ! Afgelopen dinsdag was het tijd om ze te laten chippen zodat zij allemaal geregistreerd kunnen worden. Dus dinsdagmiddag, kwam er een vertegenwoordiger langs van de Raad van Beheer om dit, zeg maar uit te voeren. Nu zou je denken dat de pups hier niet echt op zaten te wachten, tenslotte krijgen ze toch allemaal een toch enigszins dikke naald in hun nekje waarmee de chip onder de huid wordt geplaatst. Maar nee, de pups van Aike piepten niet, waren rustig en sommige kwispelden zelfs.Daarbij kwam ook nog eens dat ze met grote wattenstaafjes in de bekjes gingen om van iedere pup het DNA vast te stellen Ja we zijn weer trots op onze rakkers!. Dit "klusje" was dan ook binnen een kwartier geklaard.

Nu ze ook wat groter beginnen te worden gaan we steeds meer ''vreemde" elementen toe te voegen aan hun leventje zoals het laten horen van auto/motor geluiden, stofzuigers, wasmachines, kattengeluiden etc. Maar we laten ze ook kennismaken met bijvoorbeeld een paraplu, het is namelijk bekend dat niet alle honden dit op prijs stellen. Dus zo gezegd zo gedaan. Eerst de paraplu dicht voor ze neergelegd en daarna voor hun neus geopend en neergelegd. Het hele proces werd met grote belangstelling gevolgd en bekeken, getuigen de foto's. Bang waren ze niet wel nieuwsgierig ;)

DSC_0456
DSC_0456
DSC_0457
DSC_0457
DSC_0460
DSC_0460
DSC_0461
DSC_0461


Update 11-4-2018 

De pups zijn nu 4,5 week oud en hebben inmiddels hun tweede ontwormingskuur achter de rug, het complete melkgebitje is al bijna aanwezig. De pups zijn afgelopen weekend voor het eerst naar buiten geweest en genoten van hun uitgebreide speelruimte. Langzamerhand zien we kleine verschillen in de karakters ontstaan

Het is net een echte familie en wordt ruzie gemaakt,bijgelegd, geknuffeld en gelukkig verder geleefd. Als het weer, weer zo goed wordt van het weekend, mogen ze ook even in het weiland, zodat ze ook andere ondergronden ervaren.


Geheimpjes worden uitgewisseld en afgeluisterd ;)

Aike checkt dagelijks of alle teentjes van de pups er nog aan zitten en het bijbehorende puppymateriaal :)
Update Aike en pups  8-4-2018

Inmiddels zijn de pups vier weken oud en hebben ze ook hun eerste papje gehad. Wat ze zich allemaal erg goed laten smaken. Volgende week zullen ze ook gemalen brokjes met water/puppymelk voorgeschoteld krijgen. De week foto's zullen zo snel mogelijk geplaatst worden :)

Alan laat het zich duidelijk goed smaken ;)

Update Aike en pups 4-4-2018

De pups zijn nu 3,5 week oud en de tandjes beginnen nu goed door te komen. Inmiddels zijn ze regelmatig buiten de werpkist te vinden in een aansluitend afgezet stuk, waar ze hun eigen speelterreintje hebben. Ze vinden het heerlijk om hier rond te lopen, te snuffelen, te spelen met elkaar en te rennen! wat ja dat ging natuurlijk niet zo makkelijk in de werpkist. Als het weer meezit, gaan ze dit weekend ook al even naar buiten. Dit stuk is nog wel overdekt maar wel al buiten. 

Aidan heeft besloten om mee te doen aan de nieuwe hype puppy yoga, wat hij zoals je kan zien uiterst serieus neemt :)  Update Aike en pups 29-3-2018

De pups zijn nu 2,5 week oud en zijn volop bezig met hun ontwikkeling, ze waggelen op vier pootjes door de werpkist heen (zowel voorruit als achteruit), zitten op hun gemakje eens rond te kijken en doen regelmatig een poging om uit de werpkist te komen. Daarnaast hebben ze inmiddels hun eerste ontwormingskuur gehad wat ze overigens niet echt konden waarderen, maar ja het moet nou eenmaal. Ook de nageltjes zijn geknipt, dit om te voorkomen dat Aike haar buik onder de kleine schrammetjes komt te zitten als de pups drinken, wat ook nog een heel karwei was :)

Aznar bekijkt alles eens op zijn gemakje ;)


Update Aike  en pups 23-3-2018

Met Aike en de pups gaat het goed. De pups hebben inmiddels ruimschoots hun geboorte gewicht verdubbeld. En worden inmiddels al zeer ondernemend. Tja en op een gegeven moment moet toch even de werpkist opgefrist worden, nu hebben we een mandje voor de pups met een kleine opstaande rand. Alleen dat houdt ze dus niet meer tegen. Dus de een snel de werpkist verschonen en de ander proberen de pups binnenboord te houden. Want niet helemaal lukte, eentje ontsnapte er richting het kleed. Vervolgens alle pups weer in de werpkist, maar ja als je een keer ontsnapt bent dan smaakt het naar meer. Dezelfde wist ook heel goed de uitgang van de werpkist te vinden en deed een tweede poging :) wat goed lukte. Aike laat ons inmiddels ook goed bij de pups en we verwachten dat dit weekend ook de oogjes open zullen gaan. Aankomende zondag zal er een tweede reeks foto's verschijnen onder A-Litter week 2. Update Aike 16-3-2018

De pups zijn nu bijna vijf dagen en het gaat heel goed. Aike zorgt goed voor de pups en ze liggen regelmatig te drinken en daarna liggen ze lekker te slapen. De pups zijn krachtig in hun bewegingen en kruipen al de hele werpkist rond om uiteindelijke weer bij Aike op zoek te gaan naar een tepel. 

-
Update Aike 13-3-2018

Even een korte update, Aike is op zondag 11 maart bevallen van acht pups. Waarvan drie teefjes en vijf reuen. De pups drinken goed en zijn krachtig in hun bewegingen. Aike neemt de moederrol zeer serieus en verzorgt haar pups erg goed. Het gehele bevallingsverhaal zal binnenkort onder het tabje A litter verschijnen. Alle pups zijn black&tan gekleurd.

 

Update Aike 4-3-2018

Even nog een laatste update over Aike, zij gaat nu haar laatste week van haar zwangerschap in. Aike is wederom in buikomvang toegenomen. Vanaf dag 34 is zij nu in totaal 22 centimeter gegroeid, dit is iets meer dan een centimeter per dag. Je kan nu ook echt zien dat ze een lekker dik buikje heeft gekregen. Ze wordt nu ook wat onrustiger en heeft neiging tot graven van een hol, hierbij vindt zij de plek onder de eettafel zeer geschikt. Dit is voor nu even de laatste update. De volgende update zal plaatsvinden als Aike moeder is geworden.

Update Aike 27-2-208

We zitten inmiddels in de zevende week van Aike's zwangerschap en geteld vanaf dag 34 is zij nu in buikomvang 16 centimeter toegenomen. De laatste loodjes zijn begonnen! Aike loopt ondanks de toename van haar buikomvang nog steeds op een drafje naar achter om te waken. Ze vind het heerlijk om ook nu met deze kou buiten te zijn en laat het allemaal over zich heen komen. 

Update Aike 20-2-2018

Aike zit nu in haar zesde week, van het weekend hebben wij de werpkist neergezet. Dit gehele proces werd met veel interesse door Aike gevolgd. Natuurlijk moest ze alvast een eerste controle doen en lijkt haar goedkeuring te geven :) nu nog een zacht vetbed en ze kan er lekker in gaan liggen slapen, wat ze deze dagen graag doet, zowel binnen als buiten. Aike begint nu overal wat meer uit te dijen en staat soms midden in de kamer in haar eentje te kwispelen (we denken dat ze dan de pups voelt bewegen :) )

 

Update Aike 13-2-2018 

  • Aike gaat nu haar vijfde week in en we geven haar inmiddels nu extra voer. En dat laat zij zich erg goed smaken. Maar als je in verwachting bent dan wil je natuurlijk graag ook wel eens iets anders dan brokjes. Dan ziet de boterham van de baas er nog veel aantrekkelijker uit dan normaal, getuige de foto :) Natuurlijk mag dit niet maar konden het niet laten deze actie even vast te leggen. En daarna lekker in de mand in slaap vallen. Aike voelt zich goed en is in goede conditie. 
 

 

 

On april 17,2016 I visited two of Shufai's sons. They are now 8 months old. They are very different in appearance as Sulo is the biggest one and Sisu the smallest male

of this particular litter. They both doing very well and see each other reguarly on walks. They are very sweet and social dogs and real buddies :)

 

I am thrilled to annouce that Shufai and Ivy (Ilosanoma du Royaumes du Grand Nord) had a mating at the January 4 and 5 ,2016 and we hope to expect puppies in March :)

 

On December 27, we had a fun puppyreunion with all puppies participating and also mom and dad were there. The puppies are about 5 months old now and are very active and cool puppies. Can wait to see them further develop!

 

 

 

 

I am exited to announce that Shufai and the lovely Tahti (lapinluna's Lapintahti) had a mating on December 12,2015. We hope to expect puppies around

Mid February ,2016. Tahti lives currently in Norway with Jonna Almenas (kennel Born to Rule) and is co-owned by the Taigakoira kennels in Australia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On December 12 , Siru daughter of Shufai particpated in her first show and got the qualification ''very promising""

Congratulations to Jenni tupi , owner of Siru. Also

big thanks to Leon Scholten for this beautifull picuture!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On november 8, 4 puppies of Shufai and Niisku were present a the by the Finnish Lapphund walk in Ermelo.

There are 3 months old now and I was very delighted to see that every one of them doing so well :)

 

 

 

 

On august 8, 2015 Shufai became a daddy of 7 lovely puppies. They are  doing great and all moved to their new families.

 

On august 23,  2014 Shufai became Best Male and Best of Breed at the International Dogshow in Mechelen. A few comments of the Judge were: excellent coat quality, nice temperament and perfect bone. 

 

 

 

 

 

 

On November 2, 2014 Shufai's son Arvo(Lumilapsen Elmeri)became best junior and best of breed of the International show Bleiswijk in the Netherlands. Congratulations to Silvester Kaaskoek owner of Arvo!EXPECTED LITTER 2015!

I am excited to anounce the planning of the litter in the beginning of 2015 between Shufai and Niisku(owner Jenni Tuppi) Niisku is a very lovely female with a gentle character. 

For more information about this litter please contact Jenni Tuppi or check www.finselappenhonden.nl

Copyright: Mandy Oosterhagen