Kennel de Innerlijke Kracht

 

                                              ALLE PUPS HEBBEN EEN TOEKOMSTIG BAASJE !Omdat Aike bij mijn moeder woont hebben wij er voor gekozen om Aike ook het nest te laten krijgen bij mijn moeder dus zondagmiddag 11 maart, had mijn moeder toen Aike onrustig werd mij netjes geappt maar ja, je zal net zien dat deze dan niet aankomen. Dus even later kreeg ik een telefoontje met het vriendelijke doch dringend verzoek om naar huis te komen. Dus de Finse lapjes snel naar binnen gehaald en in de auto gesprongen en naar Lunteren geracet. 

 Eenmaal aangekomen, had Aike duidelijk de voortekenen dat de bevalling spoedig zou beginnen. Ze was druk bezig de werpkist te verbouwen en liep onrustig door het huis heen. Inmiddels met een kom koffie allemaal aan de eettafel afwachtend op het moment dat de bevallig zou beginnen. Ze heeft ons niet lang laten wachten want ik was net een half uur binnen. Toen Aike zonder enige aankondiging de eerste puppy wierp. Aike besloot dat ze dit goed zelf kon regelen en dus hielden wij netjes afstand en zagen dat het allemaal goed ging. Tussen de eerste en de tweede pup besloot Aike ook nog heel even een rondje te lopen buiten de werpkist. Om vervolgens terugkeren en in zeer snel tempo de overige 7 pups te werpen. Zo snel dat we er zelfs een uit hebben zien rollen, Dit zorgde enigszins voor hilariteit maar ook goed te zien dat Aike als alles goed onder controle had. Nog geen vijf uur later was Aike moeder van acht pups en lag het allemaal bij moeders in de werpkist te drinken.  

Aike liet wel blijken dat ze graag alleen de verzorging op zich neemt, dus wij doen voorzichtig en rustig met het benaderen van de pups en geven haar de tijd om te wennen dat wij ook af en toe met de pups bezig zijn. 

We zijn trots op Aike dat ze zo'n geweldig oerinstict in zich heeft , mede omdat dit haar eerste nest is en dat ze inclusief het correct afbijten van de navelstrengen zo goed alles zelf gedaan heeft.